- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Recept ur boken Fredagsmys
Recept ur boken Fredagsmys

Recept ur boken Fredagsmys
I min och Emmas bok Fredagsmys berättar jag om en resa vi gjorde till Italien, närmare bestämt Montepulciano d´Abruzzo. Vi satt i en liten restaurang där hela familjen jobbade och åt den godaste gnocchin jag någonsin smakat. Självklart frågade jag om receptet, det fanns inte något men kocken – alltså pappan i huset, kom ut och berättade på bruten engelska, blandat med italienska hur han gjorde denna underbara rätt. Jag har försökt att återskapa den, så här gör jag:
Gnocci från Montepulciano
500 gram färsk gnocci
300 gram ruccola
1 dl riven parmesanost
2 dl grädde
6 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
1 liten finhackad gul lök
400 gram fläskfärs
4 msk fransk senap
salt
peppar
smör och olja
Fräs lök och vitlök i lite smör till de blir mjuka. Häll på balsamvinäger, senap och 1 dl grädde, vispa runt och smaka av med salt och peppar. Klutta i fläskfärsen i små bitar och låt den puttra i såsen tills den är nästan färdigkokt.
Då kokar du den färska gnoccin enligt förpackningen. Det brukar gå snabbt som bara den, så när den är klar slänger du ned den i såsen och fyller på med grädde tills alla små gnoccisar har fått lite sås på sig.
Strö över parmesanosten och vänd ned ruccolan, ÄT!
Vinet på bilden funkar bra till den här rätten, men du kanske har något annat förslag Fredrik?!
