- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Chiapudding – hipp, nyttig och Googlad
Chiapudding – hipp, nyttig och Googlad

Chiapudding – hipp, nyttig och Googlad
Om ni läste min artikel om 2014 års mest sökta matord, så kanske ni läste att Chiapudding var det mest googlade. Jag lagar inte Chiapudding så ofta, men tycker ändå att det är ganska gott. Och ett vansinnigt nyttigt alternativ till exempel till havregrynsgröten på morgonen eller filmjölken till mellis. Chiafrön är fullsmetade med omega 3, mineraler och ett vansinnigt bra sätt att få i sig proteiner utan att äta animaliska produkter.
Chiapudding var ett av två ord på listan som saknades här på Din Vinguide. Det går ju inte för sig, så här kommer min variant på den hippa, nyttiga gröten. Min är smaksatt med blåbär och kardemumma. Men du kan så klart använda de bär och frukter som du gillar bäst. Jag skall t ex prova en choklad och bananpudding nästa gång jag har tränat.
Chiapudding grundrecept (2 små portioner)
2 dl mjölk av valfri sort (dvs vanlig ko-mjölk, kokosmjölk eller mandelmjölk)
6 msk chiafrön
4 msk färska eller frysta bär (jag använde blåbär
1 tsk nymald kardemumma (eller annan krydda, t ex rivet limeskal, kanel,kakao eller vaniljsocker)
1 tsk socker
Blanda ihop alla ingredienser i en skål, och rör om. Ställ i kylen i en timme för att dra. Rör om och häll upp i den skål eller det glas du vill servera i. Låt stå över natten i kylen och servera sedan med valfria bär, frön och nötter.
Smaklig spis!
