- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Äppel päppel jättegott…
Äppel päppel jättegott…

Äppel päppel jättegott…
När jag kommer in i matvaruaffärerna så doftar det underbart av de Svenska äpplena. Och jag kan inte låta bli att handla Katja, Gravensteiner, Aroma, och alla andra fina. Och Åkerö som är mitt favoritäpple. Jag stoppar äpplen i nästan allt jag lagar nu när det är härlig äppelsäsong. I sockerkakan så klart, i äppelkakan, i ugnen med sirap, smör och socker. Men vet ni att det är superduper gott att blanda ner i vitkålssalladen, och stoppa i grytorna med kyckling och riva ner lite i ett köttfärsås och krydda med curry och senap i stället för tomat.
Men det enkla är egentligen det allra godaste. Smaka på det här ljummen äppelkompott med gräddmjölk!
5 stora äpplen i skivor
5 dl vatten
1 msk potatismjöl
råsocker efter behag, vissa äpplen är syrligare än andra
1 st kanelstång
lite pressad citron
Koka äpplena lite lagom mjuka i socker, vatten och kanel. Rör ut potatimjölet med lite kallt vatten och rör sedan ned vätskan i den ljumna äppelkompotten. Smaka av du kanske behöver sockra lite till, annars serverar du kompotten ljummen med gräddmjölk, alltså grädde som är utblandat med lite mjölk.
Gott? JAJAMEN!
