- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Vit sparris med brynt hasselnötssmör
Vit sparris med brynt hasselnötssmör
Vit sparris med brynt hasselnötssmör
Råvaror i ljuvlig kombination. Den mjälla fina vita sparrisen möter det brynta nötiga smöret med de krispiga hasselnötterna. En fantastiskt fin förrätt att servera när sparrisen är som bäst.
Vit sparris med brynt hasselnötssmör 4 port
8-12 vita sparrisar, skalade
1 l vatten
1 msk socker
1 tsk salt
1/2 citron, pressad
Brynt hasselnötssmör:
100 g smör
30-50 g hasselnötter, krossade
ev. 1/2 tsk hasselnötsolja
Smält smöret i en liten kastrull och låt det koka på svag värme. Tillsätt nötterna och låt smöret koka tills det börjar bli gyllenbrunt och doftar kola. Passa noga. Rör i hasselnötsoljan.
Salta och sockra vattnet. Pressa i citron. Lägg i den skalade sparrisen och koka ca 8-10 minuter.
Montering:
Fördela sparrisen på fyra tallrikar, skeda över det brynta hasselnötssmöret. Servera direkt!
