- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Torsk med ägghack, kräftstjärtar och pepparrot
Torsk med ägghack, kräftstjärtar och pepparrot
Torsk med ägghack, kräftstjärtar och pepparrot
Fisk med ägg, pepparrot och brynt smör är verkligen en klassiker. Här har jag sjudit torskrygg och till den serveras kokt potatis och citron. Jag har använt ett paket frysta kräftor till receptet och passade på att göra soppa på skalen. Servera en kräftsoppa till förrätt så går ingenting förlorat.
Torsk med ägghack, kräftstjärtar och pepparrot 4 port
4 bitar torskryggfilé MSC-märkt (à ca 125 g)
Ägghack:
1 kg kräftor, skalade (spara stjärtarna)
4 hårdkokta ägg, hackade
1 dl hackad dill
4 msk färsk fint riven pepparrot
Tillbehör:
50 g smör
500 g färskpotatis eller små potatisar
citronklyftor
Skrapa och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Ägghack: Blanda kräftstjärtar, ägg, dill och pepparrot försiktigt. Tillbehör: Bryn smöret under omrörning i en liten kastrull. Låt gärna smöret stå en stund efter att det har brynts så att de brända partiklarna faller till botten och smöret blir helt klart. Torsken: Sjud torskryggen, i saltat vatten, 2 minuter under lock. Dra kastrullen från värmen och låt fisken dra någon minut i vattnet innan den läggs upp i portioner och serveras med ägg- och kräftröran, kokt potatis, brynt smör och citron.