- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Svenska Kocklandslaget – intervjuer med nya medlemmar
Svenska Kocklandslaget – intervjuer med nya medlemmar
Svenska Kocklandslaget – intervjuer med nya medlemmar
14 nya medlemmar i Svenska Kocklandslaget 2013-2016, jag har intervjuat fyra av dem. Här läser du om Frida Nilsson, Fredrik Andersson, Eddy Zippert Karlsson och Edin Dzemat.
Frida Nilsson Clarion Hotell Trondheim Foto: Peter Kroon
Kan du berätta varför du sökt Kocklandslaget?
Jag sökte till laget för att det alltid varit en dröm och ett mål från min sida. Det känns även som en stor utmaning och ett självklart sätt utvecklas på.
Har du tävlat tidigare?
Mina tidigare tävlingserfarenheter kommer ifrån regionslaget Skånekulinar med ett VM silver och ett OS silver.
Vad ser du mest fram emot de närmaste fyra åren med laget?
Jag ser fram emot stor personlig utveckling, breddat nätverk och ett VM och OS guld i byrålådan.
Vilka är dina största styrkor som kock?
Mina styrkor i köket är min envishet, kreativitet och kämpar anda.
Vad har du för favoritråvaror att jobba med just nu?
Just nu väntar jag på vårens härliga utbud av nässlor, kirskål, ramslök och sparris- längtar!
Fredrik Andersson West Coast Restaurant & Bar
Kan du berätta varför du sökt Kocklandslaget?
Jag gillar att tävla och utvecklas. Blir aldrig nöjd. Spännande att se om det går att göra om bedriften från i höstas.
Har du tävlat tidigare?
Har två semifinaler i Årets Kock, vann årets köttkock 2009 och ett gäng mindre tävlingar.
Få jobba med riktigt duktigt folk kommer bli otroligt inspirerande.
Lugn och stabil.
Wrångebäcksosten från Almnäs bruk gillar jag skarpt, men det börjar ju dyka upp en hel del trevliga primörer.
Eddy Zippert Karlsson Swedish Taste
Kan du berätta varför du sökt Kocklandslaget?
Kände att det var en bra period i livet att ta chansen att söka. Magnus Lindström är en annan anledning till varför jag sökte.
Har du tävlat tidigare?
Jag har varit med i 3 tävlingar under min tid på restaurangskolan.
Vilka är dina största styrkor som kock?
Lugn och metodisk.
Vad har du för favoritråvaror att jobba med just nu?
Grönsaker i alla former.
Edin Dzemat Linnea Art
Du har ju tävlat i Årets Kock, kan du berätta varför du sökt Kocklandslaget?
Har sökt till Kocklandslaget för att jobba ihop med ett team och utvecklas tillsammans under en lång period.
Vad ser du mest fram emot de närmaste fyra åren med laget?
Att få vinna VM och OS guld så klart!
Vilka är dina största styrkor som kock?
Envis och kreativ.
Vad har du för favoritråvaror att jobba med just nu?
Granskott



