- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Soja- och mirinmarinerad lax med wokade grönsaker och äggnudlar
Soja- och mirinmarinerad lax med wokade grönsaker och äggnudlar
Soja- och mirinmarinerad lax med wokade grönsaker och äggnudlar
Det här är en av varianterna på en älskad snabbmatsklassiker här hemma hos oss. Lax finns alltid i frysen liksom ingredienserna till den här användbara woksåsen. Middagen är klar på 20 minuter och är mättande med både grönsaker, äggnudlar och lax. Använd grönsaker efter säsong.
Soja- och mirinmarinerad lax med wokade grönsaker och äggnudlar 4 port
400 g laxfilé, i kuber
Woksås:
1/2 dl japansk soja
2 msk kinesisk soja
2 msk mirin
1 msk risvinäger
2 msk honung
1 vitlöksklyfta, pressad
ev. 1 tsk riven färsk ingefära
Wokgrönsaker (förslag):
1 medelstor morot, tunt skivad i sneda bitar
1 röd paprika, i mindre bitar
1 grön zucchini, delad på längden och skivad
1 broccolibukett, i små buketter
1/2 blomkålshuvud, i små buketter
1 klyfta vitkål, i mindre bitar
4 msk rapsolja
Nudlar:
200g äggnudlar
Blanda alla ingredienser till woksåsen och marinera laxen i hälften av såsen. Koka äggnudlarna efter instruktioner på förpackningen. Stek grönsakerna på hög värme i oljan, gärna i omgångar. Stek laxen. Blanda resten av marinaden med de kokta äggnudlarna och lägg dem på ett stort serveringsfat. Fördela grönsakerna över och sedan de stekta laxkuberna. Servera woken med japansk soja.
