- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
>Sjömansbiff på köttfärs
>Sjömansbiff på köttfärs
>Sjömansbiff på köttfärs
>
Sjömansbiff på köttfärs 4 port
2 gula lökar, skivade
1 + 1 msk smör
500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
800 g potatis, skalad och tunt skivad
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
4 dl öl
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl persilja, hackad (till garnering)
Tillbehör:
100 g saltgurka eller inlagd gurka (efter smak)
200 g rårörda lingon (efter smak)
Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp 1 msk av smöret i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Ställ löken åt sidan i en bunke. Hetta upp resten av smöret och bryn nötfärsen. Salta och peppra. Varva i en en ugnssäker form potatisskivor, lök och färs. Avsluta med ett lager potatis som täcker färsen. Hetta upp 1 dl vatten och lös buljongtärningen. Tillsätt öl, salt och peppar. Häll blandningen över färs, lök och potatis. Ställ in formen i ugnen och låt stå tills potatisen är mjuk och har fått fin färg, ca 30-40 minuter. Garnera med hackad persilja.

