- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
>Semester- och picnicmat
>Semester- och picnicmat
>Semester- och picnicmat
Måndag
Picnic: Pastasallad med kyckling, bacon, blandade grönsaker och frukt. Serverad med örtkryddad yoghurtsås.
(Såsen gör du med tjock yoghurt, vitlök, salt och blandade färska örter)
Förberedd ogräddad lasagne som tillagades i husvagnen. Serverad med en blandad sallad.
(Gjorde vanlig lasagne som jag frös in ogräddad i mindre folieformar. Tina lasagnen och grädda som vanligt.)
Tisdag
Spagetti med färdig tomatsås och smulad fetaost
Grillad entrecote med vitlökssmör och bulgursallad
(Gjorde en tabbouleh med det jag hade i grönsaks- och örtväg)
Onsdag
Picnic: Tunnbrödsrullar med färdig potatissallad, rostbiff och grönsaker
Pestopasta med ungsbakad lax
(Gjorde pastan med en burk creme fraiche, 3-4 msk pesto och salt, ingen tomatsås som i länken till pestopasta)
Torsdag
Lunch ute på restaurang
Kyckling – och chorizospett med bulgursallad. Jordgubbar med vispad grädde.
Fredag
Lunch ute på restaurang
Grillad kycklingfilé, chorizokorv, paprika och saltgurka. Grillade foliepaket med fetaost och körsbärstomater.
Lördag
Picnic: Tunnbrödsrullar med färdig potatissallad, pastrami och grönsaker. Färsk ananas.
Grillad fläskarré, färskpotatis och majskolvar med saltgurka. Grillade foliepaket med färsk persika och lättvispad grädde.
Söndag
Picnic: Pastasallad med grillad kyckling, blandade grönsaker och frukt serverad med pestoyoghurt.
(Blandade tjock yoghurt, pesto och salt till önskad smak)
Grillade hemgjorda hamburgare med tomat och saltgurka. Grillad majs.
