- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Revbensspjäll med soja, honung och ingefära
Revbensspjäll med soja, honung och ingefära
Revbensspjäll med soja, honung och ingefära
Revbensspjäll hör julen till och dessa är mina favoriter med smak av soja, honung och ingefära. Jag kokar dem länge och låter spjällen stå och kallna i kokspadet. Sedan häller jag på den smakrika glazen och ugnssteker dem varma och vackert bruna.

Revbensspjäll med soja, honung och ingefära 6 port
1 kg tjocka revbensspjäll
1 gul lök, hackad
1 1/2 liter vatten
1/2 tsk timjan
1 lagerblad
1 msk salt
Glaze:
2 dl kokspad
2 dl japansk soja
1/2 dl honung
1 tsk färsk riven ingefära
2 msk smör
Lägg revbenen i en gryta och häll på vattnet. Låt koka upp. Skumma väl. Tillsätt lök, salt, timjan och lagerblad. Låt koka under lock tills köttet är riktigt mört, ca 1 1/2 timme. Låt köttet svalna i lagen. Ta upp köttet och sila lagen i en gryta.
Glaze: Koka ihop lagen från revbenen tills 2 dl återstår. Tillsätt soja, honung och ingefära och låt det koka tills 2/3 delar återstår. Avsluta med att klicka i smöret.
Montering: Värm ugnen till 200 grader. Skär revbenen i bitar och lägg dem i en ugnsform. Häll över glazen och blanda runt. Stek revbenen i ugnen tills de fått färg och är ordentligt varma, ca 20 minuter.