- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Pasta med kyckling, grönkål och vitlök
Pasta med kyckling, grönkål och vitlök
Pasta med kyckling, grönkål och vitlök
En enkel pasta med smak av vitlök, grönkål och kyckling. Färsk grönkål finns i butik runt jul men finns också i frysdisken året om. Perfekt att dryga ut pastan med.
Pasta med kyckling, grönkål och vitlök 4 port
400 g valfri pasta
500 g kycklingfilé, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
100 g hackad färsk grönkål eller motsvarande mängd fryst
2 dl crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Stek kycklingen i en stekpanna så den får färg, salta och peppra. Tillsätt vitlök och grönkål och låt det fräsa med några minuter. Häll i crème fraiche och grädde och låt såsen koka upp.Smaksätt med salt och peppar. Rör ner den kokta pastan och servera.
