- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Oliver marinerade med rostad vitlök, chili och örter
Oliver marinerade med rostad vitlök, chili och örter
Oliver marinerade med rostad vitlök, chili och örter
Vanliga oliver ur burk är visserligen goda men marinerade är de ännu godare. Här är dem smaksatta med rostad vitlök, chili och blandade örter. Servera dem på buffé, till drinken eller i en sallad. Jag föredrar oliver med kärnan kvar, här har jag använt stora Halkidikioliver. För att få ännu mer smak på oliverna kan man krossa dem lätt eller snitta dem med kniv.
Oliver marinerade med rostad vitlök, chili och örter
1 burk Halkidikioliver eller liknande (500 g)
1 stor hel vitlök
1/2 röd chili
2 dl olivolja
1/2 dl rödvinsvinäger
1 dl blandade hackade örter eller 1/2 dl torkade blandade örter
salt
peppar
Sätt ugnen på 190 grader. Rosta vitlöken med skal och allt i ugnen tills den är mjuk och vackert gyllenbrun, ca 30 minuter. Låt svalna. Dela chilin på mitten, skrapa bort fröna med en sked. Hacka chilin fint. Blanda oliver (krossa dem lätt för ännu mer smak) och chili med olivolja, vinäger och örter i en skål eller burk. Salta och peppra. Ploppa vitlöksklyftorna ur skalet, blanda dem med oliverna. Låt stå svalt 1 dygn.
