- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Makaronpudding
Makaronpudding
Makaronpudding
Det här är en alldeles utmärkt middagsrätt att göra på kylskåpets rester. Jag tar det sista av prinskorvarna i frysen, lite rökt skinka, ett halvt paket bacon och några skivor salami. Servera puddingen med rivna morötter eller en blandad sallad.
Makaronpudding 4 port
4 dl idealmakaroner
1 gul lök, hackad
ca 200 g blandade köttprodukter såsom kassler, korv, bacon, rökt skinka
2 dl riven ost
Äggstanning:
3 ägg KRAV-märkta
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Koka makaronerna, se förpackningen. Låt löken koka med de sista minuterna. Häll av makaronerna och löken i ett durkslag och låt rinna av. Bred ut makaronerna i en ugnssäker form. Skär kött och/eller korv i bitar, blanda dem med makaronerna och osten. Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och häll det över makaronerna. Grädda puddingen i mitten av ugnen tills den satt sig och fått vacker färg, ca 30 minuter.