- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Köttfärssås med risoni för bebisar
Köttfärssås med risoni för bebisar
Köttfärssås med risoni för bebisar
Nu har jag kokat en rejäl bytta köttfärssås med risoni till min snart 1-åriga dotter. Kan såklart anpassas till yngre barn genom att mixas eller salta och krydda till äldre barn. Lagar alltid mycket mat när jag ändå håller på så det blev en fiskgryta med ris dessutom. Frysen är fyll och med maten i plastpåsar som plattats ut. Vad är ditt bästa tips på barnmat?
Köttfärssås med risoni
1 lök, finhackad
2 msk olja
500 g färs
2 morötter, fint rivna
1 paprika, fint hackad
2 dl vispgrädde
3x 500 g krossade tomater
Timjan, färsk eller torkad
½ pkt okokt risoni
Stek löken i oljan så att den blir genomskinlig och mjuk. Lägg undan löken på ett fat. Stek köttfärsen så att den blir smulig. Tillsätt löken, morötter, paprika, vispgrädde, krossade tomater och timjan. Låt stå och puttra tills grönsakerna mjuknat. Koka risonin efter instruktionerna på paketet. Rör ner den avrunna risonin i köttfärssåsen. Mixa eventuellt till en slätare konsistens. Låt svalna och förpacka i små plastpåsar. Platta ut och frys in.

