- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
>Kolarhustruns pasta
>Kolarhustruns pasta
>Kolarhustruns pasta
>
Fräste sidfläsk med vitlök som sedan blandades med pastan.
Till 4 personer
300-400 g spaghetti
200 g rökt eller rimmat fläsk
ev. 2 vitlöksklyftor
4 ägg
1 dl vispgrädde
3 dl nyriven parmesan
ev. salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
-
Koka spaghettin.
-
Skär fläsket i små tärningar.
-
Skala och hacka vitlöken om den ska vara med.
-
Stek fläsket knaprigt i en stekpanna. Låt vitlöken fräsa med mot slutet.
-
Vispa samman ägg, grädde och hälften av osten.
-
Häll av vattnet från pastan och rör ner fläsk och vitlök.
-
Rör ner äggblandningen och rör kraftigt till en krämig konsistens.
-
Mal över svartpeppar och strö över resten av osten.
Kommentar: Jag använde bara 1,5 dl ost och tyckte det räckte. Tänk på att inte sätta tillbaka kastrullen på plattan när du hällt i äggblandningen, då kan de koagulera och bli grynigt istället för krämigt.

