- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Sebastian Gibrand – Chimichurri
Kockens tips från Sebastian Gibrand – Chimichurri
Kockens tips från Sebastian Gibrand – Chimichurri
Vad passar inte bättre till allt grillat i sommar om inte en argentinsk salsa! Smakar utmärkt till alla typer av kött och grönsaker och är mitt självklara val till grillbuffén.
Chimichurri
3 vitlöksklyftor
1 knippe färsk bladpersilja
1 knippe färsk koriander
1 knippe färsk oregano
1 krm chiliflakes
1 citron, skal och saft
1 1/2 dl olivolja
3 msk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
Metod:
Plocka bladen från örterna och finhacka tillsammans med vitlöken. Blanda i en bunke och tillsätt sedan övriga ingredienser. Servera som salsa till grillat. Låt gärna stå ett dygn för att utveckla smakerna ytterligare.
Glad sommar!
Sebastian Gibrand Gibrands Gastronomi Helsingborg/Stockholm
Medlem i Svenska Kocklandslaget
Twitter: @GibrandGstrnomi
Instagram: gibrandgstrnomi
Facebook: Gibrands Gastronomi

