- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Pär Stenberg – Halstrad tonfisk med bakad lökkräm, råstekt broccoli och brynt sojasmör
Kockens tips från Pär Stenberg – Halstrad tonfisk med bakad lökkräm, råstekt broccoli och brynt sojasmör

Kockens tips från Pär Stenberg – Halstrad tonfisk med bakad lökkräm, råstekt broccoli och brynt sojasmör
Man behöver inte bara äta rotfrukter och grytor hela vintern, tonfisk går minst lika bra. Nyttigt är det också!
HALSTRAD TONFISK MED BAKAD LÖKKRÄM, RÅSTEKT BROCCOLI OCH BRYNT SOYASMÖR 4 port
Bakad lökkräm:
4 gula lökar
salt
peppar
vinäger
Baka 4 mellan stora gullökar i ugn med olja och salt i 175 grader tills dem känns mjuka. Låt dem svalna på bänken, skala dem och mixa med salt, peppar och lite vinäger.
Brynt sojasmör:
2 dl brynt smör
1 dl Kikkoman soya
Ta 2 dl brynt smör och häll i 1 dl kikkoman soya. Blanda. Tips: låt inte det brynta smöret koka.
Råstekt broccoli:
Färsk broccoli
olivolja
salt
peppar
Plocka ner en bukett broccoli i mindre bitar, Hetta upp en panna med olivolja och stek den plockade broccolin med salt och peppar tills den fått färg.
Halstrad tonfisk:
färsk tonfisk
olja
salt
peppar
Stek tonfisken 30 sekunder på varje sida med olja, salt och peppar. Tips: låt fisken få ligga lite i rumstemperatur innan så den inte är iskall i mitten.
Lycka till och smaklig måltid!
Pär Stenberg Kökschef Edsbacka Bistro Sollentuna
Facebook: Edsbacka Bistro
Facebook: Pär Stenberg
Mail: chefstenberg[@]gmail.com

