- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Intervju med kocken Sebastian Gibrand
Intervju med kocken Sebastian Gibrand
Intervju med kocken Sebastian Gibrand
Tillsammans med fem kockar kommer jag dra igång Kockens tips. Här kommer kockarna få fritt spelutrymme och tipsa om vad som helst som rör mat. Kockarna är utspridda över Sverige och har en varierande bakgrund, allt för att du ska få spännande tips på olika nivåer.
Namn:
Sebastian Gibrand
Arbetsplats:
Frilans (Gibrands Gastronomi)
Ålder: 24
Vem är du?
Jag är en påg från Skåne och Helsingborg som precis flyttat till Stockholm för att kunna utveckla min matlagning samt att få jobba med ”Sveriges elit” inom restaurangbranschen. Jag är social, målmedveten och ibland jävligt bitter. Sist nämnda är något jag försöker förbättra. På min ”fritid” tycker jag om att resa, umgås med vänner och att tävla.
Varför arbetar du som kock?
För att mat är ett intresse, hobby och en passion jag har. Det är helt enkelt det bästa sättet att få arbeta med det jag tycker om.
Var kommer inspirationen ifrån?
Från allt och alla. Man kan alltid lära sig nya saker och hitta inspiration i allt man gör, upplever eller träffar på.
Vilka råvaror är favoriter just i denna timme?
Citron, lönnsirap och cayennepeppar
Vilka smaker utmärker din mat?
Syrligt, sött och allt som är gött!
Vad gör du om tio år?
Förhoppningsvis bor och jobbar jag i USA med min egna restaurang/restaurangkedja.
Vilket är ditt bästa matminne?
Finns ju så många bra minnen att det är svårt att välja just ett. Men måste ju vara när vi vann OS-guld med juniorkocklandslaget och sekunderna innan vi fick reda på att gjort det.
Vilken är din senaste upptäckt inom matlagning?
Att vi måste börja laga nyttigare, mer hälsosam vardagsmat som är bra för både kropp och själv.
Om du bara fick äta en maträtt i resten av ditt liv, vilken skulle det vara?
Flygande Jakob
Vem har inspirerat dig i din matlagning?
Det är många. Som jag skrev innan så lär man sig alltid något från alla. Det är bara att ta det bästa från alla och göra det på sitt eget sett.
Din bästa middagslösning om maten måste stå på bordet inom 20 min?
Beror helt och hållet på vad man har i kylen, frysen eller skafferiet. Annars är väl take away från närmaste kvarterskrog att rekommendera. Bara för man är kock behöver man ju inte alltid laga mat. Man får lov att vara ledig ibland.
Vad finns alltid i ditt kylskåp?
Mjölk och yoghurt
Vad har du för planer framöver?
Jobba, träna, resa, ha roligt och umgås med vänner.
Vad drömmer du om, har du några visioner för framtiden ?
Att jag kan göra en positiv inverkan på världen vi lever i och att försöka få människor
att enbart äta och köpa råvaror av bästa möjliga kvalitet utan en massa tillsatser och gifter.
