- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Intervju med Edin Dzemat semifinalist i Årets Kock 2013
Intervju med Edin Dzemat semifinalist i Årets Kock 2013
Intervju med Edin Dzemat semifinalist i Årets Kock 2013
Edin Dzemat semifinalist i Årets Kock 2013 VD på Linnéa Art Restaurant Göteborg
Stort grattis Edin för en semifinalplats i Årets Kock 2013! Hur känns det?
Tack det känns väldigt väldigt bra!!
Det är nu bara några timmar innan semifinalen kickar igång, hur laddar du?
Genom att bara tänka, ha kul och laga gott käk!
Det är 12 riktigt taggade killar som tävlar, vem är din största konkurrent?
Alla 12 som har tagit så här långt är duktiga. Jag försöker bara lägga energi på mig själv och min rätt, tänker inte så mycket på dom andra gubbarna!
Du har haft kort tid på dig att träna, hur har du lagt upp din träning?
Jag har tränat nästan varje förmiddag och försökt lägga extra mycket tid på just detaljerna i rätten och förbättra dem!
Har du någon mentor som stöttar dig längs vägen?
Ingen mentor men några av de duktiga kockkollegorna har varit och provkäkat rätten!
Kan du beskriva dig själv med tre ord?
Envis, nyfiken och glad.
Vad ska du göra för att vinna tävlingen?
Laga god mat utan att krångla till det för mycket.
Hur tänkte du när du byggde rätten inför ansökan till Årets Kock?
Klassiska smaker som piggvar, pepparrot och brynt smör!
Kan du berätta vad det är du ska laga?
Dillrimmad piggvar med pepparrot och yoghurtspuré, lättrökt kräfta samt en piggvarssås med smak av brynt smör.
Varför ställer du upp i Årets Kock 2013?
För att utvecklas, träffa duktiga människor och för att vinna!!
Varmt lycka till Edin!
