- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Gubbröra med matjessill, äpple och potatis i wrap
Gubbröra med matjessill, äpple och potatis i wrap

Gubbröra med matjessill, äpple och potatis i wrap
Fick en idé om att göra en snabb lunch med med påskens smaker eller för all del midsommar och jul också. Gjorde en gubbröra med matjessill, äpple och potatis och rullade in röran i ett tunnbröd. Fantastiskt gott med de salta smakerna från sillen, krispet och friskheten från äpplet och den mjuka potatisen. En mättande röra som passar till snittar, vickning, förrätt, i wrap eller på ägghalvor.
Gubbröra med matjessill, äpple och potatis i wrap 4 port
250 g matjessillfiléer, hackade
4 hårdkokta ägg, hackade
1-2 dl tärnad kokt potatis eller färskpotatis
1 äpple, skalat och tärnat
3 msk hackad dill
1/2-1 rödlök (beroende på storlek), finhackad
ev. ett litet knippe gräslök, fint skuren
2 dl crème fraiche
nymald svartpeppar
4 tunnbröd eller wraps
Blanda ihop allting till en saftig röra och krydda ordentlig med nymalen svartpeppar. Servera i wrap, på knäckebröd eller precis hur du vill.
