- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Geléhjärtan – hemgjorda med smak av hallon
Geléhjärtan – hemgjorda med smak av hallon
Geléhjärtan – hemgjorda med smak av hallon
Vad slår hemgjorda geléhjärtan på Alla hjärtans dag? Bjud någon du tycker om på dessa hjärtan med smak av hallon. Det går bra att gjuta dem i vanliga isbitsformar.
Geléhjärtan
10 gelatinblad
200 g djupfrysta hallon (100 g hallonpuré)
2 ½ dl strösocker
1 dl vatten, knappt
½ dl vit sirap (75 g)
1 tsk citronsyra
strösocker att vända
hjärtana i
Du behöver också:
silikonformar
neutral olja till formarna
hushållstermometer
Smörj formarna med ett tunt lager olja. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Tina hallonen och passera dem genom en sil för att få bort kärnorna. Väg upp 100 g slät puré. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt sirap och koka på hög värme till 150°. Rör inte för mycket under tiden. Tillsätt hallonpurén, låt koka upp på nytt och koka till 125° på medelvärme. Rör om då och då. Dra kastrullen från värmen. Skaka av vattnet från gelatinbladen och rör ner dem och citronsyran i den varma massan i kastrullen. Låt svalna till ca 55° i rumstemperatur. Rör om ett par gånger under tiden. Fyll massan i formarna. Låt stå i rumstemperatur och stelna 3−4 timmar. Lossa hjärtana ur formarna. Torka eventuellt bort överflödig olja och rulla dem sedan i strösocker.
(Recept: Gourmet)

