- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
>Fluffig omelette
>Fluffig omelette
>Fluffig omelette
>
Jag hade färskpotatis, skinka, äggvitor och lök i kylen, så det blev en fluffig omelette. Hällde äggen över min skinkblandning, därför syns den inte. Hade också 2 vitor och 3 hela ägg så den är lite blekare än receptet nedan.Till 2 personer
4 ägg
1 msk parmesan
Svartpeppar
Olja
Förslag på topping: Skinka, kyckling, potatis, lök, gravad lax, chevre, feta, körsbärstomater.
-
Sätt på ugnens grillelement, på 250°C.
-
Knäck äggen och separera dem – gulorna för sig, vitorna för sig.
-
Blanda gulorna med riven parmesan.
-
Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vispa sen äggulorna – vänd ner äggviteskummet i äggulorna.
-
Värm olja i en stekpanna och häll i äggen. Stek i en minut, strö sedan över valfri topping.
-
Ställ in i ugnen och grädda i fem minuter, tills omeletten är fluffig. Avsluta med lite svartpeppar, och servera direkt.