- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Fläskkarré med tacokryddning
Fläskkarré med tacokryddning
Fläskkarré med tacokryddning
Det här blir ett fantastiskt mört och trådigt kött som passar perfekt som tortillafyllning. Köttet mår bäst av att glömmas bort i ugnen 3-4 timmar för att det sedan lätt ska falla sönder. Marinera den över natten för att sedan kunna sätta in den i ugnen på morgonen.
Fläskkarré med tacokryddning 6 port
900 g benfri fläskkarré
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk rapsolja
1 msk milt paprikapulver
2 1/2 tsk salt
2 tsk spiskummin
2 tsk torkad oregano
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk flytande honung
1 dl vatten eller öl
Blanda vitlök, olja, kryddor och honung. Knåda in kryddpastan i köttet och lägg i en plastpåse. Låt marinera i kylskåp ca 4 timmar. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg köttet i en ugnssäker form. Häll vatten eller öl i botten och täck över med aluminiumfolie. Ställ in formen mitt i ugnen och låt steka tills köttet har 85 grader innertemperatur. Beräkna 3-4 timmar. Låt köttet svalna något och riv eller skär det i tunna, små bitar. Lägg tillbaka köttet i skyn i formen och servera.