- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Fläskfilé fylld med bacon, getost och färsk timjan serverad med ugnsbakade tomater och sallad 4 port
Fläskfilé fylld med bacon, getost och färsk timjan serverad med ugnsbakade tomater och sallad 4 port
Fläskfilé fylld med bacon, getost och färsk timjan serverad med ugnsbakade tomater och sallad 4 port
Fläskfilé fylld med bacon, getost och färsk timjan serverad med ugnsbakade tomater och sallad 4 port
Tomater:
2 askar körsbärstomater
Olja
Salt
Torkad timjan eller rosmarin
Köttet:
800 g svensk fläskfilé
1 pkt bacon, strimlat och stekt
120 g chèvre, kantskuren och i bitar
½ kruka färsk timjan, fint hackad
Salt
Peppar
Steksnöre
Sallad:
Blandade grönsaker efter säsong
Olivolja
Citron
Salt
Peppar
Metod:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda tomaterna med salt, peppar, olja och timjan i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen och låt baka i minst 2 timmar.
Putsa köttet, kör gärna två filéer så det inte blir för lite. Skär ett djupt snitt längs med hela filén. Salta och peppra. Rör ihop bacon, chevré och timjan. Fördela över filen och vik ihop. Bind upp med snöre. Bryn filén i olja. Baka i ugnen på 100 grader till 63 graders innertemperatur. Ta ut rullen och låt vila ca 10 minuter.
Montering:
Skiva köttet och lägg på tallrikar. Lägg på bakade tomater och sallad.
Om du träffar mig är det är inte så svårt att förstå att mat är något som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Att laga, läsa, prata och skriva om mat är min passion. Mat är för mig kärlek, lust och glädje. Alla har en relation till mat, vilket gör det så roligt att arbeta med. Dessutom blir jag aldrig någonsin fullärd, jag får lära mig något nytt av varje människa jag träffar och pratar mat med. Detta gör att jag hela tiden utvecklar mig och den ena dagen är inte den andra lik. Min matlagningsfilosofi är att laga mat från grunden och gärna med säsongens råvaror.
Sedan 2009 driver jag bloggen Vardag med Nordefors. Här hittar du recept både till vardag och fest samt en del utflykts- och trädgårdstips. Dessutom finns den senaste informationen om vad som händer i matbranschen. Är officiell bloggare för Årets Kock 2012 och 2013 samt nominerad till Matbloggspriset 2012.
Matbloggen Vardag med Nordefors: nordefors.com
Twitter: twitter.com/Nordefors
LinkedIn: Karoline Nordefors
Facebook: facebook.com/vardagmednordefors
Instagram: instagram.com/nordefors
Mail: vardagmednordefors[@]gmail.com
