- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök
Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök

Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök
Den här aptitretaren gjorde jag till en middag som jag hade tillsammans med mina vänner Anette och Fredrik. För att få in vårens smaker valde jag att blanda i nässlor i smeten och sedan toppa dessa små härligheter med gräslök och gräslöksblommor. Det går bra att grädda dem i ett plättlagg men för att få dem höga använde jag höga små utstickare och stekte i en vanlig stekpanna. För att få en fast gräddfil lät jag den rinna av i ett kaffefilter några timmar. Lycka till!
Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök
15 gram jäst
1 tsk salt
2 1/2 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
1 l löst packade späda nässlor
1 äggula
1 äggvita
Tillbehör:
Kalixlöjrom eller annan typ av rom
gräddfil
gräslök
gräslöksblommor
Koka upp vatten i en kastrull, blanchera hastigt nässlorna. Häll av vattnet och spola dem med kallt vatten. Krama ur vattnet och hacka dem fint. Rör ut jäst och salt i ljummen mjölk. Tillsätt vetemjöl, bovetemjöl, nässlor och äggula. Vispa smeten jämn och låt jäsa i 30 minuter. Vispa äggvitan hård och vänd ner i smeten. Stek plättarna i smörad plättlagg eller i utstickare.
Montering:
Toppa de nystekta blinierna med en klick gräddfil, Kalixlöjrom, gräslök och gräslöksblommor. Servera direkt!
Karoline Nordefors: Foodie, matbloggare och sommarjobbande kock
Website: nordefors.com
Twitter: @Nordefors
Facebook: Vardag med Nordefors
Instagram: @Nordefors
LinkedIn: Karoline Nordefors
Mail: vardagmednordefors[@]gmail.com

