- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Asiatiska laxbullar i tunnbröd med grönsaker och limesås
Asiatiska laxbullar i tunnbröd med grönsaker och limesås

Asiatiska laxbullar i tunnbröd med grönsaker och limesås
Sommarmat för mig är enkel, smakrik och fräsch. Här är ett enkelt men mycket gott recept på smakrika saftiga laxbollar som serveras med krispiga grönsaker, syrlig sås och mjukt bröd. Spara äggvitorna som blir över genom att frysa in dem i en plastpåse. Skriv på hur många de är och tina bara nästa gång du ska göra t ex maräng. Laxbullarna är både laktos- och glutenfria.
Asiatiska laxbullar i tunnbröd med grönsaker och limesås 4 portioner
Limefraiche:
2 dl crème fraiche
salt och peppar
1 lime, finrivet skal
Laxbullar:
240 g laxfilé, i bitar
2 äggulor
1 tsk bakpulver
½ röd chili, finhackad
1 röd paprika, i bitar
1/2 dl hackad koriander
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 lime, saften
1/2 tsk salt
smör eller olja till stekning
Tillbehör:
blandade grönsaker, i mindre bitar
tunnbröd
Sås: Blanda crème fraiche med finrivet limeskal. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering. Laxbullar: Mixa alla ingredienser till laxburgarna i en matberedare till en slät smet. Forma till laxbullar i valfri storlek. Stek i smör på medelhög värme tills de är gyllenbruna på båda sidor. Servera laxbollarna med limefraiche, strimlade grönsaker och tunnbröd.
Karoline Nordefors: Foodie, matbloggare och sommarjobbande kock
Website: nordefors.com
Twitter: @Nordefors
Facebook: Vardag med Nordefors
Instagram: @Nordefors
LinkedIn: Karoline Nordefors
Mail: vardagmednordefors[@]gmail.com

