- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Årets Kock 2013- intervju med finalisten Daniel Räms
Årets Kock 2013- intervju med finalisten Daniel Räms
Årets Kock 2013- intervju med finalisten Daniel Räms
Namn: Daniel Räms
Ålder: 37
Nuvarande arbetsplats: Räms Mat och gastronomi
Tidigare arbetsplatser: Pontus!, Oaxen, Vassa Eggen m.m.
Bor: Fredhäll
Uppväxt: På bondgården Hallsta gård utanför Västerås
Vem är du Daniel?
En bitter 37 åring. Som hela tiden strävar efter att utvecklas och bli bättre.
Förra året var det biff som huvudråvara, hur reagerade du på rödingen?
Roligt med fisk. Men ska erkänna att jag blev ganska så snart trött på den fisken.
Vad tror du kommer dyka upp i råvarukorgen? Förra året hummer, åren innan det lax och torsk.
Nu vet vi ju att det blev dovhjort. Jag älskar vilt och dovhjort!
Vad tycker du är den största utmaningen i tävlingen?
Att leverera två jämna rätter.
Vad är det mest skruvade som hänt hittills under Årets Kock?
När Leo i förra finalen TVÅ gånger anklagar mig för att haft ut hans biffcrust. Vi har tala ut om det men jag tror att han fortfarande tror att det var jag (jag var oskyldig!). Han ser alltid arg ut när vi träffas.
Hur kommer du nu ladda inför finaldagen?
Det är klart att man är. Men känner mig lugn och harmonisk. Det som händer det händer.
Vem har inspirerat dig mest i din matlagning?
Mormor! Jag älskar det svenska matarvet. Ättika, socker, rökt kryddpeppar, ja listan kan göras lång.
Vad har du för mål med din matlagning?
Att få laga god mat som folk uppskattar.
Varför valde du kock som yrke?
Det är kreativt.
Vad är roligast i ditt jobb?
Kreera och utveckla maträtter.
Tråkigast?
Städa och diska.
Om du inte arbetade som kock, vad hade du då sysslat med?
Brandman
Hur kommer det sig att du är så bra?
Tycker inte att jag är speciellt bra. Men kommit dit jag är för att jag är målmedveten och envis.
Vad är viktigt att förmedla till morgondagens kockar?
Att det ska vara roligt att laga mat. Men att det inte är en dans på rosor.
Vilken är din favoritrestaurang i Sverige?
Norrlands Bar & grill! Den la ner för 10 år sedan men tänker ofta hur mycket jag lärde mig där.
Du får bjuda tre nu levande personer på middag, vilka som helst. Vilka blir det?
Mina två bästa vänner! Älskar att umgås med dem man tycker om.
