- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Ångade blåmusslor med ingefära, chili och koriander
Ångade blåmusslor med ingefära, chili och koriander
Ångade blåmusslor med ingefära, chili och koriander
Den här rätten lagade jag tillsammans med kocklandslagets Klas Lindberg. Vi använde oss då av Electrolux ångugn, en multifunktionell ugn som ger fördelen av att även ha ånga och en kombination av ånga och varmluft. Har du, liksom jag, ingen ångugn hemma så går det utmärkt att ånga dem i ett stort durkslag över en gryta med kokande vatten. Täck med folie och ånga tills musslorna öppnat sig. Detta fungerar även på utegrillen. Fördela musslorna på ett kallt galler och grilla med stängt lock. Servera direkt från gallret. Tänk på att endast tillaga de musslor som är helt slutna. När musslorna sedan är tillagade, ät bara de som öppnat sig.
Ångade blåmusslor med ingefära, chili och koriander 4 port
2 nät blåmusslor, rengjorda och kontrollerade
3 cm röd chili, fint skuren
40 g ingefära, fint riven
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 liten bunt koriander, grovt skuren
olivolja
salt
svartpeppar
Blanda musslorna med chili, ingefära och vitlök. Fördela på en plåt och ånga tills de öppnar sig. Rör ner koriander och droppa olivolja över. Servera direkt.