- Hem /
- skribenter /
- happyfoodbypetra /
Vegansk gnocchi med broccoloco
Vegansk gnocchi med broccoloco
Vegansk gnocchi med broccoloco
Receptet på basilikagnocchi med broccoloco finner ni längst mer i inlägget som är i samarbete med Grönsaksmästarna.
Idag fick vi allesammans, för första gången möta grönsaken Broccoloco! Det är då något som aldrig tidigare skett vad gällande “veckans grönsak”. Den härstammar från Spanien där ordet loco betyder galen. Alltså galen broccoli! Varför tror ni det? Frågar jag barnen. För att den är SÅ stor! Ja, det var vi då eniga om. För er, som likt jag själv aldrig dessförinnan ätit en broccoloco påminner smaken mycket om klassisk broccoli. Däremot är den mycket sötare och mildare till smaken. Tänk er nästan en smörigare variant av broccoli! 
Alla vi som gillar broccoli ÄLSKADE verkligen detta broccolimonster. Efter första varsinna tuggan rådde det total kaos. Jag vill ha meeer. Jag vill ha meeeer! Sa de alla i ett kanon och samtidigt som jag försökte hjälpa den ena att få sig mer passade de andra på att själva slå slag i saken. Swish sa det, så var de två monseriösa broccoliliknande grönsakerna som ett minne blott. Med den hysteri som bröt ut i och med serveringen konstaterade vi alla att namnet -loco också stod för att man blev ett tokigt bustroll av att äta den! 
I samband med att vi fick smaka på den här supersmarriga läckerheten, dessutom också bjuda alla våra kompisar på den till lunch, passade vi såklart på att lära oss allt vi kunde! Summan av kardemumman var den ett SUPERWOW som definitivt gick hem hos både kidsen som oss vuxna. Informationen fann vi via grossistens hemsida, HÄR!
Många undrar nu säkert också, HUR KAN JAG FÅ DEN TILL MIN BUTIK?! Jag vill ju OCKSÅ smaka- easy. Gå till kassan och be de om att köpa in från grönsaksmästarna såklart!
Antal: ca 4 portioner
Ingredienser
Basilikagnocchi
1 kg mjölig potatis
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
30 gram basilika
250 gram broccoloco
Flingsalt
Olja och växtbaserat smör till stekning
Sås
20 gram växtbaserat smör
2 vitlöksklyftor
1 scharlottenlök
4 dl matlagningsgrädde
2 msk mjöl
1 msk vitvinsvinäger
Gör såhär:
1. Skala och koka potatis.
Då den blivit lätt överkokt häller du av vattnet och pressar potatisen. Låt den svalna.
2. Knåda ihop ingredienserna till gnocchin. Då det blivit en följsam och fin deg rullar du den till små bollar. Koka sedan i saltat vatten. Se till att de inte fastnar i botten. Tips är att ha lite olja i vattnet, också att du skakar om kastrullen lätt. Då de flyter upp till ytan är de klara.
Häll av vattnet och ställ åt sidan.
3. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och stek till en kletig redningsbas på mycket svag värme. Ha sedan i resterande ingredienser, öka temperaturen och låt såsen koka upp. Ställ åt sidan.
4. Skär broccolocon i tärningar. Stek först på högtemperatur i olja. Då den fått en fin stekyta sänker du temperaturen till svag och tillsätter en klick smör. Smaka av med flingsalt.

Vegansk gnocchi med broccoloco
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section*