- Hem /
- skribenter /
- happyfoodbypetra /
Friterad pannkaka
Friterad pannkaka
Friterad pannkaka
Idag är Receptet på friterade pannkakor finner ni längst ner i inlägget!
jag trött! Superdupertrött till och med. Utöver mitt arbete i köket har dagarna följts av möten- varje dag. Därför har det blivit mycket sena kvällar för att rodda i bloggen. Men en ska inte klaga! För jag är då gladast ändå.
Idag har vi haft intro med nya Matpanelsgruppen. Superkul! Vi gick till största del igenom vad man gör på Matpenelen. Och till hkälp hade jag med mig två från min ursprungsgrupp som själva fick berätta utifrån deras perspektiv.
De lyfte bland annat att de fått smaka på en massa ny och spännande mat, om vikten av att sortera, deras kunskaper kring miljömärkningar och så vidare!
Såååå skojsigt!!
Därefter blev vi iväg till det nya källsorteringsrummet som fått ta plats här på förskolan. Det är ju nämligen deras ansvar att se till att sköta just sorteringen. Ett ansvar barnen gladeligen verkade vilja ta på sig.
Ni kan källsortera hemma så här då ni blir vuxna! Säger jag till barnet som står närmast vid mig.
Först ser jag hur hen blir konfunderad och därefter betänksam.
JA! Får jag som respons. Kuuuul.
Rätt svar om man frågar mig!
Väl dags för lunch fick jag i vanlig ordning expertishjälp av tre kompisar. Då jag själv inte äter animalier; men illa tvunget måste servera det varierat med mina vegorätter; är det svårt att smaka av. Därför är det SÅ bra att dessa smakexperter säger sitt! Och ja, all mat tog slut, så nog lyckades de tycka till bra!
Bara för att vevade jag ihop detta supersmarriga recept. Nämligen friterade pannkakor som jag sedan rullade i socker blandat med kanel. Och trots att det tidigare under dagen serverats glass åt personalen dessa små läckerheter med stor aptit!
Här kommer receptet;
Ingredienser
1,5 dl havremjölk
6 msk kikärtsspad + 2
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
Olja till fritering alternativt ugn
Kanel och socker alt växtbaserat smör till garnering.
Gör såhär:
1. (Ugn) sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda samman alla torringredienser. Häll över mjölk samt + 2 msk kikärtsspad och rör om med en slickepott.
3. Vispa upp kikärtsspad och socker till ett fast skum likt en marängsmet. Vänd sedan ner mjöldegen med kikärtsspadet tills det blir en fluffig och jämn smet.
4. (Fritera:) Hetta upp olja till 180 grader i en tjockbottnad kastrull. Ta ca ett 1/2 dl-mått åt varje pannkaka. Fritera gyllenbrun cirka 2-3 minuter. Blanda kanel och socker. Vänd pannkakorna i blandningen- klar!
(Ugn:) häll över i muffinsformar och grädda i 20 minuter mellersta nedre delen av ugnen. Stick pannkakorna med en teststicka. Blir den kladdig sänker du temperaturen till 180 grader och gräddar ytterligare 5 minuter, testa igen. Blanda kanel och socker. Smält växtbaserat smör. Pensla sedan pannkakorna och vänd i blandningen- klar!

Friterad pannkaka
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section*