- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Whoopies är som en amerikansk Macaron!
Whoopies är som en amerikansk Macaron!

Whoopies är som en amerikansk Macaron!
Jag kan villigt erkänna att det är lite trixigt att göra Macarons. Det kan ta ett par gånger innan man får till det, och det blir helt rätt. Men när det gäller Whoopie pies så är de mycket lättare att ordning på. De går att göra i massor av smaker, orginalet är choklad med marsmallowsfyllning, de är mjuka, lite som en sockerkaka. De publicerades för första gången i kokboken ”Yummy Book” från 1930, de kommer förmodligen ifrån Amishsamhällena i Philadelfia. Kvinnorna där gjorde kakorna utav det som blev över från pajdegen och fyllde dem med diverse godsaker. Männen fick dem oftast i lunchlådan, det var en perfekt liten efterrätt till en person.
Så här gör jag!
15 stycken kakor med hallonfyllning
115 gram rumstempat smör
2,5 dl ljus muscovadosocker (spar 3 msk till fyllningen)
1 msk vaniljextrakt
1 stort ägg
5,5 dl vetemjöl
(4 msk kakao eller zest från 0,5 citron)
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
