- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Veggo och säsongigt!
Veggo och säsongigt!

Veggo och säsongigt!
Har ni hört talas om kampanjen “Köttfri måndag” eller Meatfree monday som orginalet heter? Jag tycker att ombyte förnjer så hemma hos mig försöker jag att laga minst en vegetarisk rätt i veckan det blir inte alltid måndagar men jag gillar konceptet. De här zuccinibiffarna är supermumsiga och serveras helst med tsatsiki och en vinägerstingig tomatsallad.
Prova vetja och så lyssna på den här lilla trudelutten av den gamle Beatles medlemmen Paul Mc Cartney!
Squashbiffar
300 g riven squash
1 finhackad liten gul lök
1 knapp dl vetemjöl special
2 nävar riven parmesanost
1 msk finhackad färsk mynta
1 msk finhackad persilja
1 krm riven muskot
1 knapp dl skorpmjöl
1 lätt vispat ägg
salt och svartpeppar
aningens socker
olivolja
Pressa ut allt vatten ur squashen och löken genom
att ta det rivna i näven och klämma åt flera gånger
för allt vad tygen håller. Blanda sedan ihop allting
utom oljan till en fin gegga. Provsmaka, smeten är
god! Krydda. Forma små smarriga biffar.
Hetta upp oljan i stekpannan och i med biffarna.
Stek på medelhög värme tills de blir vackert guldbruna,
ta upp dem och lägg dem på lite hushållspapper
så att oljan får rinna av. Avnjut med en rejäl sallad och Dilltsatsiki
Dilltsatsiki
1 stor urkärnad och riven gurka
1 pressad vitlöksklyfta
5 dl mezeyoghurt eller grekisk/turkisk yoghurt
1 näve hackad dill
1 msk vitvinsvinäger
salt och vitpeppar
en gnutta socker
Ta den rivna gurkan i nävarna och kläm ur allt vatten.
Blanda sedan den torra och fina gurkan med de
andra ingredienserna.
