- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Tips på vardagsmiddag – asiatisk fläsk med nudlar
Tips på vardagsmiddag – asiatisk fläsk med nudlar

Tips på vardagsmiddag – asiatisk fläsk med nudlar
Ett tips på vardagsmat kanske kan sitta bra nu när de flesta är igång igen med jobb och skola. Jag hoppas att ni har haft det lika underbart soligt, varmt och skönt som jag, för vilken enastående sommar vi har haft. Det blir något att tänka på under mörka novembereftermiddagar när man tror att man aldrig mer kommer att se solen. Nu när vardagen är på gång, och du kanske är trött på att grilla din fläskkarré så kommer här ett tips på vad du kan hitta på istället.
Två-gånger-i-grytan-fläsk eller
2 Bèi, jiāng yī guō zhūròu som man skulle sagt om man kunde kinesiska.
500 gram fläskkarre utan ben
1 purjolök
3 msk olja
3 msk soya
3 msk het chilisås (alltså inte Heintz lite mesiga utan en med lite mer tryck i smaken)
3 tunt skurna vitlöksklyftor (hyvla på mandolin om du har)
hoisinsås
några matskedar sesamolja
sesamfrön
Skölj fläskkarrén och lägg i en kastrull. Fyll kastrullen med kallt vatten så att det täcker köttet helt. Koka upp och skumma ordentligt. Sänk värmen, lägg på ett lock och koka cirka 30 minuter.
Under tiden delar du purjolöken på längden och skär 3 cm stora bitar. Strimla sedan purjon på längden. Tag upp köttet och spola under rinnande vatten. Låt svalna. Skär i så tunna skivor du kan. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna. Fräs köttet under omrörning tillsätt vitlök, soya, chilisås, sesamolja och sesamfrön.Lägg i purjolöken. Fräs blandningen i cirka 2 minuter. Tillsätt hoisinsås efter smak och stek ytterligare 2 minuter under omrörning. Innan servering strör du över sesamfrön och sesamolja, servera med nudlar eller jasminris.
Smaklig spis!
