- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Smaka på Stockholm – trendkänslig & mumsig.
Smaka på Stockholm – trendkänslig & mumsig.
Smaka på Stockholm – trendkänslig & mumsig.
*section**section**section**section**section**section*1*section*http://cloud.dinvinguide.se/wp-content/uploads/2016/05/smakapastockholm_olokttbullar.jpg*section**row*Ja, nu är det alltså dags igen för Smaka på Stockholm huvudstadens allra mumsigaste festival. I år firar eventet 25:e års jubileum och besökaren bjuds på ett trendkänsligt matkalas med ett tvärsnitt av det mesta från Stockholms och lite från övriga Sveriges mat- och dryckesscen.
Som vanligt håller man till i Kungsträdgården. Mellan den 2:a och 6:e juni kan du hälsa, lyssna och titta på mathantverkare, stjärnkockar, food-trucks, restauratörer och matbloggare i en härlig mix.
Om du blir sugen finns en hel massa möjligheter att stilla din hunger:
• Cook-along där du lagar maten själv tillsammans med en känd kock,
• Chef´s Table, där du verkligen får komma kockarna nära.
• Stjärnspäckad matlagning i Pop-Upkrogarna, där blanda andra Frida Ronge och Tommy Myllymäki står för maten.
• Eller ta något i handen från de härligt avspända Food-truckarna.
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section*1*section*http://cloud.dinvinguide.se/wp-content/uploads/2016/05/smakapastockholm_silltallrik.jpg*section**row*Dryckeslistan och DinVinguide är lite extra malliga i år, för vår alldeles egna kökschef, kock och skribent Karoline Nordefors är med i en av Kockduellerna. Vill ni – liksom vi kommer att göra – heja på henne så tävlar hon på måndagen den 6:e juni kl 13.00 mot Jonas Lagerström medlem i Kocklandslaget.
På kvällskvisten kan man dansa av sig maten man ätit, till härlig musik. Allt från Blancknuss och Just D till Nisse Hellber och Lasse Lindbom. Missa inte heller Salutorget vid Molins fontän, där pågår bland annat Gastronomiska samtal. Hans Neass lyfter varje dag kl 14.00 tillsammans med spännande gäster, intressanta och intrikata frågor om vår mat.
Du hittar så klart hela programmet och lite till på hemsidan Smakapastockholm.se
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section*