- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Kassler är en missförstådd stackare.
Kassler är en missförstådd stackare.

Kassler är en missförstådd stackare.
Men jag åt en riktigt go en häromdagen. Scan har utökat sitt sortiment med något de kallar Rapsgris. Det är en gris vars kött på naturlig väg blir mört och saftigt, läs mer på länken och säg vad ni tror.
Jag rubbade mina kasslerskivor med jerk-rub och serverade min godaste sötpotatis sallad till. Den salladen går att äta till nästan vad som helst, ja och som den är också om man är på det humöret.
Anettes sötpotatissallad
Detta är en helt egen liten form av potatissallad, fint söt och vackert orange.
5–6 sötpotatisar
saften från en halv citron
salt och peppar
olja
1 röd chili
1/2 kruka gräslök
1 pkt fetaost
1 hel vitlök (skuren mitt itu)
Antingen gör du den i ugnen: Sätt ugnen på 225 ˚ och skala sedan sötpotatisen och skär den i kuber ungefär 1 x 1 cm stora.
Ner med potatisen och den delade hela vitlöken i en oljad ugnsform. Häll över citronsaften samt salta och peppra. Skvätt över lite olja och blanda ihop allt med händerna så att alla bitar har kryddor och olja på sig.
Skjuts in i ugnen i ca 20–30 minuter, känn med en sticka i potatisen, den ska vara mjuk men inte mjölig. Eller så gör du samma sak fast på ett fat som tål att stå på grillen, och låter potatisen gosa helst under lock.
Under tiden potatisen gosar i ugnen hackar du chili, klipper gräslöken fint och hackar fårosten i små fina bitar. Ut med potatisen ur ugnen och släng vitlöken (den har gjort sitt genom att sprida sin doft till potatisen).
När allt är klart blandar du ihop hela baletten och avnjuter din jerkkyckling!
Mangovinägrett
1 msk mangokött
4 msk persikovinäger
en nypa socker
några droppar citronsaft
salt och peppar
4 msk rapsolja
Häll alla ingredienser förutom oljan i en mixer och kör runt så att det blandas väl. Fyll på med olja, vispa runt lite, om dressingen blir för tjock så späd med lite vatten.
