- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Hipp mat och kniv med attityd och mönster!
Hipp mat och kniv med attityd och mönster!
Hipp mat och kniv med attityd och mönster!
Har ni sett en vackrare kniv, titta på det vackra i damaskus stålet, hur mr Tanaka har jobbat med att lägga in små blommor i knivskaftet. Jag fick den i födelsedagspresent, den är underbar och jag är kär! Om ni är mer fokade på maten så kan jag berätta att det är ungefär det hippaste i mat just nu, Pulled Pork. Kanske tror du att det är krångligt och omständligt att göra men jag kan berätta att det är både lätt katt göra och ap-gott. Det finns massor av olika recept, jag har provat minst 4, men den här gången gjorde jag så här:
1 kg fläskarré i skivor (marinerade gärna över natten i soya, vitlök, olja, vitlök, chilisås, timjan och en liten skvätt Coca Cola)
1 gul lök
2-4 vitlöksklyftor
1 dl chilisås
en liten skvätt varm köttbuljong (du kan behöva lite mer till senare)
2 msk rökig whisky
Sätt ugnen på 125 grader och ta fram en rejäl järngryta med lock som tål värme (jag får skruva loss knoppen från min gryta) Lägg ned alla ingredienser i grytan, låt lite av marinaden också hänga med ner. Ställ in den i ugnen i 4 timmar. Titta in i grytan lite då och då, fyll på med lite varm buljong om det har kokat torrt. När 4 timmar har gått, lyfter du upp köttbitarna på en skärbräda och drar isär köttet med två gafflar – “Pull your pork with a fork” – medan du håller på med detta, låter du det som är kvar av marinaden koka ned så att det blir tjockt och simmigt. Det tar lite olika tid beroende på hur mycket som är kvar. Ok vält ner köttfnaset i marinaden och rör om. Nu är det klart att servera till smörstekt surdegsbröd, och picklad lök samt de grönsaker du vill ha t ex sallad och tomatskivor.
Smaklig och väldigt cool spis!
Anette
