- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Gammalt bröd = glad Anette
Gammalt bröd = glad Anette

Gammalt bröd = glad Anette
När jag var liten gjorde min mamma fattiga riddare på gammalt, torrt bröd. Det var en av mina favoritefterrätter och passade kanonbra efter torsdagens soppa. Vi doppade alltid de nystekta riddarna i en blandning av socker och kanel och serverade dem med lingonsylt. Riddarna på bilden är gjorda utav muffinsbitar som – tro det eller ej – blivit över. Och det går faktiskt att göra med vilket bröd som helst.
Fattiga Riddare
8 stycken muffins eller 8 skivor ljust bröd
Pannkakssmet
2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
2-3 msk smält smör
smör
socker och kanel
3 dl vispad grädde
din favoritsylt
Lägg ner brödet i pannkakssmeten. Låt dem
ligga där och riktigt suga åt sig smeten i kanske
10 minuter. Smält lite smör i stekpannan och stek de
små arma riddarna tills de får fin gyllenbrun färg. Doppa dem i smör och kanelblandningen direkt när de kommer från stekpannan och servera dem sedan med vispad grädde och din favoritsylt.

