- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Fyll skafferiet med tomater i marmeladform
Fyll skafferiet med tomater i marmeladform

Fyll skafferiet med tomater i marmeladform
Nu börjar det bli riktigt bra pris på tomaterna. Passa på att fylla ditt skafferi med tomat- och saffransmarmelad. Den är galet god på allt ifrån rostat bröd till att glaca din grillad kyckling med. I den här marmeladen får tomaterna sällskap i kastrullen av massa gosaker. Den är söt av tomater som kokat länge och har en julig karaktär ifrån saffran och vaniljstång. Om du gör en stor burk till dig själv så räcker det även till att fylla några småburkar som du kan lägga i en liten korg tillsammans med ett hembakt bröd och en god ost. Världens bästa “gå-bort-gåva” till de sista suktande grillfesterna.
Anettes tomat- och saffransmarmelad
1,5 kr tomater
1 kg syltsocker
1 vaniljstång
1 frp saffran
saften från 2 lime
Skölj tomaterna och lägg dem med syltsockret i en vid kastrull. Dela vaniljstången och lägg ned den och saffranen i samma kastrull häpp! Låt hela härligheten koka i 20 minuter. Gör marmeladprovet, dvs häll lite marmeladmassa på ett fat, och ställ in det i kylen i någon minut. Om marmeladen flyter ihop när du drar ett finger igenom den så behöver den koka en stund till. Pressa ned limesaften när marmeladen har kokat klart och häll upp på rena burkar. På med locket och förvara den mörk och svalt. Marmeladen klarar sig i kylskåpet ända fram till hösten om du inte äter upp den innan dess!
