- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
En vecka kvar till midsommar.
En vecka kvar till midsommar.
En vecka kvar till midsommar.
Att lägga in sin egen sill till midsommar är ett trevligt bestyr. När Emma och jag gjorde vår Köksalmanacka så fick vi ett underbart recept från Emmas kusin Carro. Den sillen är fortfarande en av mina absoluta favoriter, speciellt på midsommarbordet. Den är lite stark av wasabin och så lite frisk ifrån lime och ingefära, helt enkelt underbar. Prova den jag tror att du kommer att gilla den.
Carros grymma Wasabisill, i det rosa fina faten i mitten. Receptet är ifrån Husmorsornas Ultimate Köksalmanacka fr 2008
Akta dig, den här sillen är min favorit. Den är så totalgod, så du måste tredubbla receptet. För annars tar den slut direkt!
1 burk 5 minuters sill (i bitar)
2 dl creme fraiche
1 msk majonäs
2 dryga msk wasabi
1 hel pressad lime
1 kruka gräslök
1 kruka dill
4 cm riven färsk ingefära
socker o salt
Nu är det bara att röra ihop allt helt enkelt! Men börja med creme fraiche, majonäs och wasabi, när det är lent och fint, rör du ner resten! Smaka av ordentligt. Det ska vara starkt så det tjongar om det ( tycker i alla fall jag…).
