- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
En stor ära!
En stor ära!
En stor ära!
Snart skall jag få vara på Edsbacka Bistro och hjälpa till och ta fram lite efterrätter till den kommande menyn. Jag och kökschefen Pär skall laga några av mina favoriter t ex den på bilden som är ett “Pommes au pappiotte” och sedan se vad som passar till Bistron. Det är en stor ära, jag är både mallig och jättenervös. Jag har aldrig jobbat i ett “riktigt” kök förut, jag har aldrig gjort något som skall fungera på en restaurang. Håll tummarna för mig och om ni har vägarna förbi Edsbacka Bistro så kolla om mina efterrätter finns på meny. Tror att de skall finnas där från och med april! Jag lovar att påminna er 😉
Pommes en pappiotte … eller Pappersäpplen med vanilj som det heter på ren svenska är en underbar avslutning på vilken tillställning som helst. Både för munnen, ögat och ja, hela livet!
1 citron
4 fina, fasta lite syrliga äpplen
2 st hela vaniljstänger
4 msk rumstempererat smör
4 rågade msk råsocker
4 st bakplåtspapper som du klipper som rundlar lika stor som en
mattallrik
4 st fina långa grässtrån eller hushållssnöre
Skala dina äpplen ett i taget så att de inte hinner bli bruna och fula.
Tag bort kärnhus, stjälk och ställ sedan ned äpplet på
bakplåtspappersrundeln med plattaste sidan nedåt. Pressa lite
citronsaft över äpplet och klicka sedan ned smöret i hålet där kärnorna
satt. Tryck ned den halva vaniljstången i hålet och häll sedan sockret
över.
Vik upp bakplåtspappret och knyt ihop med ditt grässtrå (eller lite
hushållssnöre). Ställ äpplena i en ugnsfast form och låt dem gå i ugnen
på 170 grader i ungefär 20 minuter. Stick äpplet med en sticka och känn
om det är klart, stickan skall gå igenom, men äpplet skall fortfarande
vara lite fast. Öppna paketet och häll genast på en klick
Kardemummakräm och ät med andakt.
Kardemumma kräm
2 dl vispad grädde
1 -2 msk nystött kardemumma
några droppar citronsaft
1 dl creme fraiche
Vispa grädden, häll i kardemumman och citronsaften och rör sedan ned
crème fraichen.
