- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
En soppa till!
En soppa till!

En soppa till!
Min soppskola fortsätter med ytterligare en italienare, en klassisk Minestrone fast gjord på vårt sätt. Den här soppan publicerades i min allra första bok som kom ut 2008. Där kallas den Emmas Minsestra och den är god att äta, lätt att göra och värmer både mage och hjärta. Precis så som en riktigt bra soppa skall vara.
Gör så här:
Emmas minestra:
3 morötter hackade i småbitar
1 1/2 liter hönsbuljong
1 1/2 dl minipasta
saften av 1/2 citron
2 dl strimlad kinakål
riven parmesan
frikadeller:
ca 200 g kalvfärs
1 ägg
1/2 finhackad gul lök
2 dl parmesan
1/2 tsk salt
1/2 dl ströbröd
Låt morötterna småkoka i buljongen i 10 minuter.
Under tiden blandar du ihop frikadellfärsen och
rullar småsmå minibullar. Låt frikadellerna, pastan
och citronsaften hoppa ner i buljongen och koka i
5 minuter (om pastan bara behöver några minuters
koktid lägger du i den efter ett tag). Kålen lägger
du i preciiiis före servering. Strö lite riven parmesan
över soppan, smaka av och känn hur sabla god den är.
