Ingredienser
Plättar:
Bulgur:
Övrigt:
Instruktioner
Plättar:
Lägg den rivna squashen i ett durkslag, strö över 1/2 tsk salt och vänd runt. Låt rinna av 5 min och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt med handen eller lägg det rivna i en ren handduk och vrid ur vätskan. Blanda alla ingredienser utom oljan. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ner en matsked smet i stekpannan och platta till. Stek på medelstark värme, 2-3 min på varje sida.
Bulgur:
Koka under tiden bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skala, halvera löken och skiva den tunt. Halvera tomaterna. Blanda den varma bulgurn med pesto, rödlök och tomater.
Tzatziki:
Riv gurkan och salta lite, låt den rinna av i durkslag. Krama ur överflödig vätska efter en stund. Blanda med yoghurt, salt och vitlök efter smak. Smaksätt gärna med dill