Ingredienser1 portion2 portioner4 portioner6 portioner8 portionerSorbet250 gram färskost 250 gram yoghurt 100 gram socker 1.5 st gelatin 150 gram hallonjuice 1 st citron Chokladkräm100 gram dulce choklad 100 gram mjölk 16 gram socker 4 st färska lagerblad 55 gram äggula 20 gram whisky Salt Hallonskum200 gram hallonjuice 20 gram citronjuice 30 gram yuzujuice 2 st gelantinblad Rostad vitchoklad100 gram vitchoklad Flingsalt Övrigt: Sorbet: Reducera hallonjuicen 1/3 och sedan tillsätt socker, smält i gelatinet(som varit blötlagt i ca 10min i kallvatten). Häll sedan i färskosten och yoghurten. Riv ser skalet och juicen ifrån citronen i smeten och smaka av. Kör sedan i glassmaskin. Chokladkräm: Koka upp mjölk och whisky, slå över chokladen och sedan rörut den så chokladen smälter. Vispa äggula och socker tills det är fluffigt. Vänd ner chokladmjölken i äggulan och häll i en liten form. Baka sedan av i ugnen på 80°C i ca 30-40min. kyl ner krämen och mixa senan ihop med i en mixer. Hallonskum: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10min. värm sedan allt försiktigt och häll på sifon. Ladda sifonen med 2 patroner och ställ sedan i kylen några timmar. Rostad vitchoklad: Rosta av choklad i ugnen på 160°c ca 10min eller tills den blir gyllenbrun. Kyl ner chokladen i kylen och riv sedan den fint. Topp hela desserten med chokladen och lite flingsalt.Instruktioner