Yakitorimarinerade kycklingspett

Yakitorimarinerade kycklingspett
Yakitorimarinerade kycklingspett

Ingredienser

  • Yakitorimarinerade kycklingspett

  • Yakitorisås:

Övrigt:

grillspett, gärna korta i trä

Instruktioner

Yakitorimarinerade kycklingspett 

Sätt ugnen på 200 grader grill. Lägg träspetten i blöt, minst 20 min. Skär kycklingen i små bitar och lägg dem att marinera i såsen (ta så mycket sås som behövs för att täcka alla kycklingbitar). Trä upp bitarna på spetten. Stek på galler högt upp i ugnen tills spetten fått färg, vänd och stek till kycklingen får färg på andra sidan totalt ca 10 minuter. Pensla gärna med såsen några gånger under grillningen. Servera med nudelwok.

Hemgjord yakitorisås:

Blanda alla ingredienser och se till att sockret löser sig.
*) Mirin är japansk risvin och finns i de större livsmedelsaffärerna. Vill du göra mirin själv så kokar du ihop    1 dl vitt vin med ½ dl socker.