Ingredienser
Wrap med rödbetsbulgur och rödbetsbiffar:
Rödbetsbulgur:
Rödbetsbiffar:
Tzatziki:
Övrigt:
Instruktioner
Rödbetsbulgur:
Lägg rödbetorna i en kastrull och koka i lättsaltat vatten i ca 40 min. Skala och riv rödbetorna grovt. Koka bulgurn enligt anvisningar på paketet. Häll av bulgurn och blanda med rödbetorna. Ringla över olivolja, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Rödbetsbiffar:
Koka rödbetorna, låt dem kallna och gnugga av skalet. Häll valnötter i en stekpanna och rosta tills de fått lite färg, passa noga så de inte bränns. Hacka dem och ställ åt sidan. Blanda ägg, apelsinjuice och vetemjöl till en klumpfri smet. Rör ner hackad lök och vitlök, smulad fetaost och hackade valnötter. Riv de skalade, kalla rödbetorna direkt ner i skålen med smet. Klicka ner smet i en varm stekpanna med olja och platta ut dem till små biffar. Stek tills de är frasiga på båda sidor. Glasera dem med lite honung för en glansig yta.
Tzatziki:
Rör ihop och smaka av med salt.
Morötter:
Riv morötterna.
Pumpafrön:
Rosta i en torr stekpanna.
Fördela bulgurn på brödet och lägg på rödbetsbiffar. Lägg på rivna morötter, tzatziki och rostade pumpafrön. Vik upp en kant och rulla ihop från andra hållet så att fyllningen inte ramlar ut. Njut!