Ingredienser1 portion2 portioner4 portioner6 portioner8 portionerAnka gram anka Timjan Rosmarin Salt Smör Ankglace2 dl äppelmust 1 dl vit balsamico 50 gram honung 30 gram whisky 1 kvist rosmarin 2 kvist timjan 4 blad lagerblad, färska 1 klyfta vitlök Salt Svartpeppar Örtkräm1 st inkokt kronärtskoka 20 gram buskkrasse 20 gram spenat 10 gram libbsticka 1 msk creme fraiche Salt Vitvinsvinäger Svartpeppar Sås4 dl kycklingfond 2 st schalottenlökar 3 klyfta vitlök 5 kvist timjan 15 korn timutpeppar (funkar med vanlig svartpeppar) 3 dl vitt vin Maizena Övrigt: Anka: Stek ankan krispig tillsammans med smör och örterna. Baka sedan ankan i ugnen på 100°C varmluft till en kärntempratur på 52°C. Ankglace: Lägg allt i en kastrull och reducera ner till en tjock konsistens. Örtkräm: Koka örterna i 10sekunder i vatten. Sila av vattnet och preppa ut örterna från vätska. Mixa sedan resterande ingredienser till en slät kräm. Sås: Svetta lök, vitlök och örter i en kastrull, tillsätt vitt vin, koka ner till hälften Tillsätt fonden. Kokan ner, red av och smaka upp med vinäger, salt och sila av.Instruktioner