Hem/Recept/Whisky glacerad anka med inkokt gulbeta och örtkrämWhisky glacerad anka med inkokt gulbeta och örtkrämSkriv ut receptIngredienser1 portion2 portioner4 portioner6 portioner8 portionerAnka gram anka Timjan Rosmarin Salt Smör Ankglace2 dl äppelmust 1 dl vit balsamico 50 gram honung 30 gram whisky 1 kvist rosmarin 2 kvist timjan 4 blad lagerblad, färska 1 klyfta vitlök Salt Svartpeppar Örtkräm1 st inkokt kronärtskoka 20 gram buskkrasse 20 gram spenat 10 gram libbsticka 1 msk creme fraiche Salt Vitvinsvinäger Svartpeppar Sås4 dl kycklingfond 2 st schalottenlökar 3 klyfta vitlök 5 kvist timjan 15 korn timutpeppar (funkar med vanlig svartpeppar) 3 dl vitt vin Maizena Övrigt: Anka: Stek ankan krispig tillsammans med smör och örterna. Baka sedan ankan i ugnen på 100°C varmluft till en kärntempratur på 52°C. Ankglace: Lägg allt i en kastrull och reducera ner till en tjock konsistens. Örtkräm: Koka örterna i 10sekunder i vatten. Sila av vattnet och preppa ut örterna från vätska. Mixa sedan resterande ingredienser till en slät kräm. Sås: Svetta lök, vitlök och örter i en kastrull, tillsätt vitt vin, koka ner till hälften Tillsätt fonden. Kokan ner, red av och smaka upp med vinäger, salt och sila av.Instruktioner