Ingredienser
Vitt matbröd med knaprig skorpa, 4 baguetter:
Instruktioner
Vitt matbröd med knaprig skorpa
Ljumma vattnet till 37 grader. Tillsätt oljan. Finfördela jästen i en bunke. Häll degvätskan över. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl så den blir smidig. Strö över lite mjöl och jäs under duk i cirka 60 minuter. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i fyra delar. Rulla till avlånga baguetter. Degbitarna kan också kavlas eller plattas och sedan rullas ihop till baguetter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och skåra långa sneda snitt med vass kniv. Jäs ca 35 minuter. Sätt ugnen på 275 grader. Pensla eller duscha baguetterna med kallt vatten och grädda mitt i ugnen 10 minuter. Pensla eller duscha dem en gång till. Grädda ytterligare ca 5 min. Låt baguetterna svalna på galler utan duk.