Ingredienser
Vit sparrissoppa med parmesanchips
Parmesanchips:
Övrigt:
Instruktioner
Vit sparrissoppa med parmesanchips
Skala och koka sparrisen i så pass mycket saltat vatten att det precis täcker i cirka 5 minuter. Ta kastrullen från plattan och låt stå och dra i ytterligare 5 minuter. Skär sparrisen i bitar och fräs dem i en kastrull i smör och socker utan att bryna. Tillsätt finhackad schalottenlök. Slå på det vita vinet och koka torrt. Tillsätt hönsbuljong, vatten och grädde och koka lätt tills sparrisen blivit mjuk. Mixa. Smaka av med salt och sila genom finmaskig sil. Fyll den varma soppan i varma djupa tallrikar eller skålar. Dekorera med ett parmesanchips.
Parmesanchips
Sätt ugnen på 225 grader. Fördela den rivna osten på en plåt med bakplåtspapper. Mal ev. lite svartpeppar över. Grädda tills osten smält och blivit lätt brun i kanten. Låt svalna och lossa chipsen från bakplåtspappret med hjälp av en stekspade.