Ingredienser
Vit chokladmousse:
Smörstekt kavring:
Övrigt:
Instruktioner
Vit chokladmousse:
Hacka ner chokladen och smält över vattenbad eller i mikro. Vispa grädde lätt. Viktigt att grädden inte vispas för hårt, då skär sig moussen. Vänd ner äggulan i chokladen. Vänd sedan ner den lättvispade grädden i chokladen lite i taget. Häll upp smeten i valfri form t ex glas och kyl sedan i minst 3 timmar. Detta går utmärkt att göra dagen innan.
Smörstekt kavring:
Skär ner kavring i riktigt små tärningar. Går utmärkt att köra det i en snabbhack om man har sådan så det blir riktigt fint fördelat. Stek kavring krispigt i rikligt med smör. Smaksätt kavringscrunchet med kanel efter egen smak.
Montering:
Vid servering toppa moussen med crunchet och ta gärna med lite av smöret som det stekts i.