• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Vildsvinsgulasch med surkål, paprika och crème fraiche

Vildsvinsgulasch med surkål, paprika och crème fraiche

Ett smarrigt recept på gulasch från vår viltkock Anders Levén.
    Bild på Vildsvinsgulasch med surkål, paprika och crème fraiche

    Ingredienser

    • Vildsvinsgulasch

    Instruktioner

    Vildsvinsgulasch med surkål, paprika och crème fraiche

    Här behöver man en gryta och en stekpanna. Börja med att bryna köttet i omgångar, använde smör och en het panna. För över de brynta köttbitarna till grytan när de är klara. Fräs även paprika, vitlök och lök i pannan. När det är klart skall även paprikapulvret få svettas i värmen ett tag. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll sedan ner alla goda smakerna i grytan. Ner med buljongtärning och vatten så att det täcker köttet. Låt nu grytan puttra i cirka 60 grader på låg värme, känn noga på köttet så att de är färdiglagat, det skall vara lite trådigt och mört. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen.

    När du är nöjd med smaken och konsistensen på din gryta skall de smörstekta champinjonbitar och surkål ner i grytan och bli varmt. Servera med en klick crème fraiche och ett smarrigt surdegsbröd.

    Smaklig spis!

    Vildsvinsgulasch med surkål, paprika och crème fraiche - DinVinguide | DinVinguide.se